Visie

Mijn visie op verandermanagement leunt sterk op mijn levensvisie: what goes around comes around…

Ik denk dat een verandering alleen duurzaam kan zijn als het pad naar het doel dezelfde ’toon’ heeft als het te bereiken doel. Wil je een open cultuur dan kun je die alleen met openheid bereiken. Wil je een organisatie waar in samenwerking resultaten ontstaan, dan kan dat alleen vanuit een intensieve samenwerking tijdens het verandertraject.

Een verandering begint met de ‘waarom’-vraag. Is er urgentie? En is die oprecht? Veel bedrijven proberen een opgeklopte urgentie te creëren, vanuit het idee dat die nodig is voor een verandering (lees Kotter er maar eens op na). En iedereen in dat bedrijf weet dat de urgentie niet echt is… Niet raar dat een verandering dan niet lukt. Ik geloof meer in veranderingen vanuit een droom: wat zou het mooi zijn als, wat zouden we trots zijn als, wat zouden we onze klanten blij maken als… Dat geeft energie!

Een andere pijler voor een succesvolle verandering is, volgens mij, uitgaan van de kracht van diversiteit. Als iedereen in zijn eigen unieke kracht kan werken en de puzzel van ‘wie doet wat’ klopt, komen de resultaten als vanzelf.

Reacties zijn gesloten.